top of page
חיפוש

חומר גלם מצילומי סטודיו מקצועיים לעומת תמונות מעובדות בפוטו שופ, מה ההבדלים?

kerenlagzielmi

עודכן: 9 בספט׳ 2021



הגעתם לסטודיו והצטלמתם, איזה כיף!!!

בחרתם חבילה ובה כמות מסוימת של תמונות מעובדות שעוברות פוטו שופ ומופיעות בדיסק בתיקייה אחת, ובנוסף תקבלו את כל חומר הגלם על גבי הדיסק באיכות גבוהה. מה זה אומר ומה ההבדלים?

חומר הגלם הינו כל החומר המצולם, אותו אני צורבת על גבי דיסק באיכות גבוהה והתמונות מופיעות "As is" כמו שצילמנו – תמונות איכותיות ומקצועיות וברמה גבוהה מאוד, הרקע יהיה חלק אבל לא חלק במאת האחוזים, התאורה טובה ונכונה והגוף כמו שהוא במציאות, ללא עיבוד והחלקה.

חומר הגלם הינו ברמה גבוהה ואיכותי ותמיד אני שומעת מלקוחות תגובות מתלהבות עוד לפני הפוטו שופ,  על כך שהחומר נראה מעולה.

אם כך מדוע יש צורך בעיבוד בפוטו שופ?

העיבוד בפוטו שופ עוזר לנו לקחת תמונה ולפוך אותה למושלמת!

להעצים את הצבעים, להדגיש את האובייקט, להגיע לרמת גימור גבוהה וליצור את התמונה והאווירה לה התכוונתי בזמן הצילום.

חשוב להדגיש שב-90% מהמקרים אנחנו לא משנים פרופורציות של הגוף, לא מצרים הקיפים, לא מקטינים טוסיק ומעמידים חזה (פרט למקרים קלים שיש צורך בהכנסת המותן קלות אם ברח "השניצל" כמו שאנחנו קוראות לזה בסטודיו או אם כל התמונה מושלמת ויד יצאה רחבה והתיקון הוא קל ופשוט).

ברור שאם נרצה ונשלם בהתאם לגרפיקאית מקצועית, כל אחת מאיתנו יכולה להיות בר רפאלי...

מי לא נתקל בסרטון של אישה מבוגרת ושמנה בהלבשה תחתונה שלאחר טיפול מאסיבי בתמונה הפכה לדוגמנית בלונדינית עם שיער שופע, רזה וחטובה?

אך חשוב לי לשמור בתמונה על נאמנות מסוימת למקור ולא לגעת במבנה של הגוף.

אם כך מה כוללת עבודת הפוטו שופ?

בראש ובראשונה כשאני ניגשת לעבוד על תמונה אני מתקנת את המרכוז של התמונה – לעיתים אני ממרכזת את הדמות במרכז התמונה, לעיתים בצד, אך השוליים מהדמות לקצה התמונה חשובים, וכן הרווח שמעל הראש (Headroom) צריך להיות נכון, ואני בונה את התמונה וחותכת שוליים מיותרים באופן מדויק על מנת להגיע לתוצאה הרצויה כפי שדמיינתי אותה בעיניי רוחי כשצילמתי.

לאחר מכן אני ניגשת לתיקוני צבע – מטפלת קצת בקונטראסט של התמונה ובצבעוניות שלה,

מחדדת מעט אם צריך, ומעצימה צבעים מסוימים,

ואז מתחילה להחליק...

קודם כל מחליקים את הרקע לוודא שיהיה חלק ואחיד ובלי "רעשים" מיותרים ואז מתחיל החלקת הגוף:

בעיבוד הפוטו שופ עצמו אנחנו דואגים להחליק את הגוף – לטשטש פגמים קטנים בעור כגון – סמני מתיחה, קפלים מיותרים, צלוליטיס, צלקות פצעים, נקודות חן בולטות, עקיצות, פצעונים וכדומה.

ומה צריך פוטו שופ לתינוקות וילדים ?

לרוב בעבודת פוטו שופ לתינוקות יש לא מעט עבודה – בצילומי NEW BORN העור של התינוק עדיין מלא קילופים בעור כמו "קשקשת" ואדמומיות באזורים שונים בפנים ובגוף, לעיתים סימני חיתול באזור הטוסיק, נקודות לבנות כמו פצעונים על האף וכדומה.

ובילדים ?

בצילומי ילדים ובצילומי תינוקות אם הפנים חלקות עבודת הפוטו שופ שקשורה להחלקת הגוף מעטה ולרוב מסתכמת בתיקון נזלת, שריטות, סימנים כחולים מנפילות, עקיצות וכדומה.

לסיום סיומת – לאחר ששמרנו את כל העיבוד שעשינו על התמונה הצבעונית, אני מחליטה אם להפוך חלק מהתמונות לשחור לבן, חלק לספיה (חום עתיק) ובחלק קטן לבצע צביעה סלקטיבית ולהשאיר אלמנט כמו פרח, סרט ראש או צעצוע בצבעוני, ואת יתר התמונה אני הופכת לספיה או שחור לבן.

על גבי הדיסק תמיד אנחנו דואגים לשמור את החומר המעובד גם הצבעוני וגם עם אפקט הצבע שבחרנו לעשות בסוף.

אבל התמונה נראית "מרוטשת" בסוף?

סגנון העיבוד שלי הוא עדין, ואני משתדלת שהתמונה תיראה טבעית עד כמה שאפשר כאילו "לא נגענו" אבל יחד עם זאת לתת לגוף ולרקע מראה אחיד וחלק, שיראה נעים יותר בעין, להדגיש את העיקר והיפה ולטשטש את המיותר והמחמיא-פחות...

פוטו שופ לא עושה "קסמים" אבל עוזר לנו לשמור את הזיכרונות הקסומים שלנו בגרסה משופרת :-) דוגמאות נוספות בעמוד הגלריות







 
 
 

Comments


bottom of page