top of page
חיפוש
  • kerenlagzielmi

צילום ילדים - עשרה כללי אצבע

עודכן: 13 באוק׳ 2020


כמה פעמים ניסית לצלם את ילדך והתמונה יצאה מאכזבת ולא הצליחה להעביר את היופי והקסם של הילד וההתרחשות? צילום ילדים זה לא דבר פשוט, אי אפשר ממש לביים אותם, הם לא ממש מקשיבים לנו ועושים לבקשתנו פוזות מול המצלמה, ובנוסף לכל הם לא עומדים במקום אחד ומחכים לנו שנצלם, הם בתנועה מתמדת... משחקים, רצים, קופצים... כמה טיפים אשר יעזרו לך להתמודד עם האתגר ולצלם את ילדיכם בצורה נכונה יותר, שיעזרו לנו להקפיא את הרגע בצורה מושלמת:

כלל מספר 1# צילום מגובה העיניים צילום ילדים מלמעלה זו הטעות הנפוצה ביותר בצילום ילדים! צילום מגבוה יכול לגרום לעיוות של ממדי הגוף והילדים יראו קטנים ו"מכווצים", כל שעלינו לעשות הוא להתכופף ולצלם ילדים מלמטה, מגובה העיניים שלהם. כמובן שכל כלל בצילום הינו המלצה בלבד ואפשר לנסות לשבור את הכללים, אך עשו זאת בצורה מודעת – צילום מלמעלה יגרום לדמות להיראות קטנה משהיא באמת, וצילום מלמטה יגרום לדמות להראות גדולה יותר. אך זה לא אומר שלא כדאי להשתעשע לפעמים ולעלות גבוה מעל הילד ולומר לו להסתכל אלינו ומיד ברגע שהוא מסתכל לצלם – במקרה הזה יתקבל תקריב מעניין של הפנים.

כלל מספר 2# צלמו בהפתעה אל תבקשו מהילד לחייך למצלמה, התמונות הכי יפות הן אלו שתצלמו בהפתעה בלי להתכונן אליהן מראש... כל מה שעליכם לעשות הוא פשוט להיות שם עם המצלמה ולחכות, לאט לאט הילדים יתרגלו לנוכחות המצלמה ויתעלמו ממנה ויפסיקו לעשות חיוכים מאולצים למצלמה.  עמדו בצד, מבלי למשוך את תשומת ליבם , עם המצלמה מכוונת אליהם כשהפוקוס מכוון לפנים, והמתינו לרגע הנכון – לחיוך אמיתי, הבעת פנים מעניינת, צחוק טבעי, רגע שבו הם שקועים במשחק,  שקועים בעולם משלהם או  מחזיקים חפץ מעניין, פשוט תמתינו בצד ב"היכון"  בלי להפריע להתרחשות ובלי לביים אותה וחכו לרגע המתאים. התמונות הכי יפות שלכם יהיו אלה שלא ביימתם ותכננתם מראש אלא פשוט צילמתם התרחשות טבעית בלי להתכוון.

כלל מספר #3 רקע ותפאורה תהיו יצירתיים ותשקיעו רגע מחשבה ברקע שעליו אתם מצלמים, תנסו לחשוב איזה לוק אתם רוצים שיהיה לתמונה, תחפשו רקע מעניין בחוץ – פארק, צמחייה ירוקה, גן שעשועים, שדה פתוח חוף הים...

תכוונו, נסו למצוא מיקום שבו לא יהיו ברקע כל מיני "מסיחי דעת" כמו אנשים זרים, טיטולים, כביסה, נעליים מפוזרות וכדומה.

כלל מספר 4# אביזרים פשפשו במלתחה והוציאו את הפריטים המיוחדים והחמודים ביותר. הלבישו את הילדים בבגדים מעניינים וצבעוניים, אוברול חמוד, כובע מדליק, משקפי שמש, נעלים חמודות, הוסיפו צעצוע מעניין, פרח, פרי - כל אלה יכולים להפוך תמונה מ"סתם תמונה" לתמונה מדליקה ומעניינת.

כלל מספר 5# צילום פנים כאשר מצלמים צילום שהוא לא בסטודיו מקצועי, האופציה הטובה והנוחה ביותר שתביא לתוצאות הכי טובות תהיה צילום בחוץ בתאורה טבעית, צילום פנים למי שאין לו ידע בתאורה יכול להיות עניין די מסובך ויהיה יותר קשה להגיע לתוצאות סבירות. בכל מקרה של צילום פנים האופציה של צילום עם פלאש ביתי לא תיתן תוצאות מספקות – הפלאש הקטן של המצלמה לא יאיר את הדמות באופן אחיד וחלק, ולא יחמיא לגוף. (צריך הרבה יותר מפלש קטן על מנת להגיע לתוצאות טובות בצילומי פנים - פלאשים גדולים, מטריות לפיזור האור, קופסאות לריכוך תאורה וכדומה) ולכן אם בכל זאת אתם רוצים לצלם בבית העבירו את הפלאש למצב שהוא מבזיק כל הזמן כברירת מחדל, פתחו את החלונות, התריסים והווילונות ותנו לכמה שיותר אור להיכנס פנימה.

כדי לקבל תאורה טובה על הילד הניחו אותו במקום מוצל בתוך החדר כך שלו יפגע בו אור שמש  ישיר אלא אור רך ולא ישיר שיחדור מהחלון ויוחזר מקירות החדר ולכן יהיה רך יותר ונעים יותר, וזאת כמובן יחד עם הפלאש הקטן של המצלמה על מנת שהתמונה והילד לא יצאו חשוכים. נסו לדאוג לרקע נקי ככל האפשר, אם יש בלגן בבית, השתדלו שלא ישמש כרקע לתמונה...

כלל מספר 6# צילום חוץ צילומי ילדים בחוץ על פניו נראית האופציה הקלה ביותר לצלם חובב, בלי צורך להתעסק בפלשים ותאורה - צאו החוצה ללוקיישן מעניין והעדיפו את השעות ביום בהן התאורה רכה ומחמיאה – שעות הבוקר המוקדמות או בשעת השקיעה. חפשו את השמש ועימדו עם הגב אליה (פרט למקרים מיוחדים בהם נרצה לצלם מול השמש לרוב הצילום יעשה עם הגב לשמש). כשאתם מצלמים צילומי ילדים בטבע, העמידו את הילדים בצל, כך האור מפוזר בצורה אחידה פחות או יותר – עדיף על פני צילום תחת שמש ישירה אשר יוצרת הצללות כבדות, וגם עוזר להמנע ממצמוצים בעיניים בזמן הצילום.

אם בכל זאת אתם מצלמים בשעות בהן השמש חזקה, והשמש ישירה, חפשו את הפונקציה במצלמה המאפשרת להפעיל את הפלאש בכל לחיצה (מסומן בירוק),    שימוש בפלש יעזור לבטל חלק מההצללות ואת ההפרשים בין האור לצל וכך הדמות לא תצא חשוכה.

כלל מספר 7# קומפוזיציה חשבו לרגע איך הייתם רוצים לבנות את התמונה: האם אתם רוצים לצלם רק פנים או גוף מלא? האם אתם רוצים את יתר הילדים שמשחקים בגן גם בתמונה? או שאתם מעדיפים את הילד שלכם בלי השכנה ברקע? אם אתם מצלמים גוף מלא דאגו להכניס את הילד לפריים בשלמותו בלי לחתוך איברים – בלי לחתוך את הקצה של הראש או את כפות  הרגליים, אלא אם כן את מתכוונים לכך... בצילום פורטרט או פנים דאגו תמיד להשאיר מרווח של כמה סנטימטרים בין הראש של הילד לבין הקצה העליון של התמונה.

לאלו מביניכם שיש במצלמה פונקציה של צילום פורטרט פשוט להעביר לפונקציה הזו והמצלמה מתוכנתת לצמצם ומהירות מתאימים - הכי קל ונח לצילום בוק לילדים. כוונו את הפוקוס על הפנים והעמידו את הילד במרחק של כמה מטרים מהרקע, וכך יתקבל אפקט של רקע מטושטש והפנים יהיו חדות, מה שיבליט עוד יותר את הילד מהרקע.

נסו לא למקם את הילד תמיד במרכז התמונה, צרו קצת עניין ומקמו את הילד בחלק הימני תחתון או שמאלי עליון של הפריים, כך תוכלו ליצור תמונות הרבה יותר מעניינות, נעימות לעין ודינמיות  מאשר מיקום סטנדרטי וקצת בנאלי במרכז...

כלל מספר 8# ספרו סיפור נסו לספר סיפור, להעביר מסר, הרגשה, רגע, התרחשות, ולאו דווקא לשקף את המציאות כפי שהיא. חפשו את הרגעים המעניינים כך שהתמונה תספר סיפור ותהיה לה משמעות ותהיה מעניינת לצפייה.

כלל מספר 9# צילום בתנועה כשהילדים גדולים ומתחילים להשתולל, לרוץ, לרכוב על אופניים או סתם לקפץ מהר מדי ממקום למקום, עברו במצלמה לפונקציה של צילום ספורט – פונקציה המותאמת לצילום במצבים בהם האובייקט בתנועה. כך תוכלו "להקפיא" את הרגע מבלי שהתמונה תצא מטושטשת.

כלל מספר 10# סבלנות ומקוריות חשבו על זוויות מעניינות לצלם בהן – נסו להתקרב, להתרחק, הסתובבו קצת סביב הילד ותראו איך מכל זווית הפריים נראה שונה לגמרי, עד שתמצאו את הזווית המעניינת ביותר לטעמכם. נסו למצוא זוויות צילום לא שגרתיות ואז ...המתינו בסבלנות, ילדים אי אפשר לביים ואי אפשר להעמיד, צריך לזרום עם הסיטואציה ולחכות לרגע הנכון, וכשהרגע הזה מגיע, תצלמו הרבה, כך תבטיחו שיצאו לכם  לפחות כמה תמונות ברורות, חדות, עם הבעה חמודה, בלי פרצופים, מצמוצים או מסיחי דעת ברקע, שכן יש הרבה פרמטרים שצריך לדאוג להם על מנת להגיע לתמונה המושלמת!

שלך, קרן לגזיאל מיכאלי


17 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page